Szanowni Państwo,
Nazywam się Adam Kowalczyk, jestem szefem kuchni Centrum Konferencyjno-Szkoleniowego Ossa i mam zaszczyt powitać Państwa w nowo otwartej Karczmie Ułańskiej. To dla mnie ogromna radość, że mogę zaprosić Państwa do świata smaków stworzonych wspólnie z moim zespołem – z pasji oraz dbałości o każdy, nawet najdrobniejszy szczegół. Zainspirowani tradycją i bogactwem polskiej kuchni, przygotowaliśmy menu, które jest prawdziwą ucztą dla zmysłów. Nie znajdą w nim Państwo przypadkowych propozycji, lecz starannie skomponowane dania, oparte na produktach najwyższej jakości i czerpiące z lokalnych tradycji. Nasza kuchnia to hołd dla prostoty, smaku i autentyczności. Szczególny nacisk kładziemy na jakość mięsa oraz produkty od lokalnych dostawców. Dumą i sercem naszej kuchni jest wyjątkowy, wykonany na zamówienie grill i smoker. To właśnie w nim dojrzewa smak golonki wieprzowej podawanej z zasmażaną kapustą i chrzanem, soczystych steków z sezonowanej wołowiny, a także wędzonego jesiotra serwowanego na blinach gryczanych. Nie sposób też nie wspomnieć o Placku Kowala – wyjątkowym połączeniu wołowiny duszonej z warzywami i chrupiącego placka ziemniaczanego, tworzącym sycące i aromatyczne danie dla miłośników solidnych smaków. Z myślą o najmłodszych gościach przygotowaliśmy specjalne menu– proste, dobrze znane i lubiane smaki, takie jak rosół czy kurczaczki w złocistej panierce, które z pewnością przypadną do gustu nawet największym niejadkom. Serdecznie zapraszam Państwa do Karczmy Ułańskiej. Odkryjcie na nowo bogactwo polskiej kuchni, poczujcie ciepło naszego domu i delektujcie się chwilą spędzoną w wyjątkowym gronie.
Z radością czekamy na Państwa